Blog Augustus

Nieuwbrief Augustus,

De zomer is inmiddels in volle gang, hoewel we nog geen lange zwoele avonden gehad hebben. Een tijd van ontspanning, buiten leven en vooral genieten. En een tijd van buiten eten en barbeques.

Een tijd om weer op te laden en bij te komen. Of krijgt u alleen al bij het idee (angst) zweet? Wanneer u niets liever wil dan weer eens tijd voor uzelf, neem dan contact op met Miedema Mantelzorgmakelaar om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Wellicht is respijtzorg namelijk wel iets voor u!

Vaak merk je dat wanneer het structuur wegvalt ouderen of mensen met een beperking dit juist heel lastig vinden! Zo zijn er steeds meer dagbesteding plekken die toch doorgaan om de structuur te kunnen blijven bieden.

Maar hoe vier je vakantie als mantelzorger? Hoe pak je dan je rust? En heeft u wel tijd om even helemaal niets te doen? Met deze tips ziet u niet meer tegen de vakantietijd op, en hopelijk verlicht het de vakantieperiode.

Om u de rust te geven en te laten genieten van de zomer deel ik enkele tips:

Respijtzorg:

Enkele uren, dagen of een week vervanging van uw taken.

De zorgvrager (de persoon voor wie u zorgt) wordt verzorgd en u heeft u handen vrij.

Ook kunt u ervoor kiezen om zonder degene voor wie u zorgt op vakantie te gaan, of een break om weer helemaal op te kunnen laden.

Zorghotel:

Een hotel of gebouw dat erop gericht is de zorg van u over te nemen. Dit kan op verschillende manieren betaald worden.

Zorg organisatie’s:

Ook zijn er diverse zorgorganisaties die de zorg of begeleiding tijdelijk kunnen overnemen. Dit kan voor een paar uurtjes een dagdeel of een hele dag. Zo heeft u een ochtend, middag of avond voor uzelf. Eindelijk eens een dagje uit, het boek lezen dat al lange tijd op u wacht of gewoon een lekker in het zonnetje gaan zitten en niets doen.

Vakantie huisjes/parken:

En zijn speciale vakantiehuisjes aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. Hierbij is de woning vaak gelijkvloers en een aangepaste badkamer. Ook zijn er parken beschikbaar waarbij er tijdens u verblijf gebruik gemaakt kan worden van de aanwezige thuiszorgorganisatie. Zo kan het gehele gezin of de familie en hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Let op: dit moet wel op tijd aangevraagd worden!

Zorg aupair:

Iemand die bij u inwoont om de zorg te kunnen leveren. Hierbij gaat het vooral om, om goede en duidelijke afspraken te maken. Hou er wel rekening dat ieder land andere regels heeft. En iemand 24 per uur aanwezig in uw eigen woning, moet ook een optie zijn!

Toch op vakantie? Wat fijn dat dit weer kan, we kunnen nog niet naar alle landen toe. Maar gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden. En wist u dat er steeds meer aangepaste vakantieparken zijn? Huisjes waarbij de woning al zoveel mogelijk is aangepast. En er zorg op maat gegeven kan worden op de gewenste vakantieplek?

Dan rest mij niets anders dan u een hele fijne zomer te wensen. Geniet ervan en hou de corona regels in acht β™₯️.

En wanneer u vragen heeft, neem dan vrijblijven contact op met Miedema mantelzorgmakelaar.

www.miedemamantelzorgmakelaar.nl

info@miedemamantelzorgmakelaar.nl

Of via een van de social media kanalen zoals Instagram of Facebook.

Hoe vier je vakantie als mantelzorger? Hoe houdt u het vol?
Vorig bericht
Voorstellen
Volgend bericht
Kanker en nu?
Menu